Jøran Flo – 25. november – 16. desember

Grafikk og måleri

OPNING

  • laurdag 25. oktober kl 13

SØNDAGSOPE

  • søndag 26. oktober kl 14-17

OPNINGSTIDER ELLES

  • torsdag, fredag og laurdag kl 11-17

FRI ENTRÉ – VELKOMEN!

Jøran Flo sine eigne ord:

Det mektige landskapet i Nordfjord er en uuttømmelig kilde til inspirasjon for meg.

Vestlandsnaturen oppleves som unik med trange fjorder og monumentale fjell. Det kan nesten føles litt blasfemisk og lage bilder av dette. For å gjenskape opplevelsen av å være i dette landskapet må man fortolke, legge til og trekke fra. Kanskje kan jeg klare å fange en liten flik av dette storslåtte som med sin foranderlige atmosfære forskyver perspektivene og med sine raske skiftninger av vær og vind aldri står stille.

Fra mitt atelieret i Hjelledalen, en dal med bratte fjell kronet med breer, kan jeg se 5-6 klimasoner samtidig. En trang dal som også gir meg en kontinental følelse. En «Manhattanopplevelse» med himmelen som en smal stripe mellom fjellene.

De mektige fjelltoppene er ikke tilgjengelige og kan ikke røres bare sees. Et uoppnåelig rom. Som en fjellklatrer kan jeg beskrive en steinstruktur i 1400 meters høyde. Laveringsteknikken i maleriet og litografiet har gitt meg gode muligheter til å fortolke disse fjellstrukturene. Et utrykk som også går igjen i mine figurative bilder med nakne menneskekropper i abstrakte rom og i landskapsbildene med bratte fjell og daler.

På samme måte som mine figurative arbeider har gitt meg en god anatomisk forståelse som har satt seg i hånden, har landskapsanatomien satt seg på netthinnen.

Jostedalsbreen er min nærmeste nabo, en smeltende ismasse som med et klima i forandring, er som en døende dinosaur. Breen ligger der, og med sine lange armer fanger den vær og vind i dette landskapet ut mot det store havet.

Det jeg ønsker er å formidle harmonien og fullkommenheten i en menneskekropp eller opplevelsen av å bli slått i bakken av overveldende vestlandsnatur. Og kanskje jeg en dag som en gammel mann kan vandre rundt i den samme allmektige naturen.

Slik handler mine bilder om det monumentale og det tidløse vi som mennesker for all tid står overfor.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s