Marianne Heske – «Tenk selv».

Digital opning fredag 5.mars kl. 18.00, via Volda og Ørsta kunstlag si facebookside.

Marianne Heske, (f.1946) er ein av våre nolevande samtidskunstnarar som er best kjend i utlandet. Ho har vore aktiv som biletkunstnar i meir enn 40 år. Heske har stilt ut på meseum over heile verda med video-kunst, skulpturar og dukkehovud, og er innkjøpt av av alle dei store musea og galleria i Noreg, i tillegg til fleire utanlandske, mellom anna Centre Georges Poimpidou i Paris og Shangai City Art Collection i Kina.

Sentralt i Heske sitt kunstnarskap står skulturane ho lagar av dukkehovud. Dette er eit livsprosjekt basert på eit at\ntikvarisk 1800-talls dukkehovud Heske fann på eit marked i Paris på 70-talet. Dukkehovuda er produsert i -, og representerer kulturar frå heile verda, laga av materiale frå mellom anna Zimbabwe, Kina, India og Noreg.

Heske er utdanna frå Bergen Kunsthåndsverksskole, Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts i Paris, Royal Collage of Art i London, og Jan van Eyck Academie i Maastricht.

Opningstider:

Fredag 05.mars: 18.00 – 20.00

Laurdag 06.mars – laurdag 27.mars: – 12.00 – 16.00

Kunstlaget rettar seg etter FHI og Ørsta kommune sine smittevernreglar, og vil syte for at det ikkje er meir enn maks 20 personar inne på Kunsthuset til ei kvar tid.

Vel møtt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s