Dukkekunstner Irina Maria Larsen

Med utstillingen til Alisa Kaufman vil det følge en dukke. Dukken vil stilles ut i forbindelse med et bildet av Kaufman, som har vært inspirasjonen til dukken. Dukkekunstner Irina Maria Larsen er født og oppvokst i byen Saratov i Russland. Hun er utdannet kunstlærer ved Saratov Kunsthøgskole, og jobbet i kultur- og barneskole og som designer frem til hun flyttet til Norge i 2010.

Irina Maria har også parallelt drevet med kunst og håndverk. I tillegg til billedkunst har hun i lang tid laget dukker. Først laget hun dukker i keramikk, men nå driver hun med dukker med bevegelige ledd (bjd-dolls) som har forskjellige personligheter.

Irina Maria prøver å gi et spesielt uttrykk og en «levende sjel» til dukkene sine. Hun prøver å utvikle en balanse mellom dukkens anatomi, dens bevegelighet, og det spesielle historiske og kulturelle fenomenet dukker i seg selv er.

Nå bor Irina Maria i Steinkjer hvor hun og mannen hennes driver en bondegård.

Bondetilværelsen gir henne mye inspirasjon og tid for dukkeproduksjon. Bare i år har dukkene hennes blitt ustilt i to gallerier – Galleri Fjøset (juni) og Galleri Inn (august), begge i Steinkjer og med god omtale i «Steinkjer-avisa» samt innslag på NRK Trøndelag.

Nå kommer hun til Ørsta med en dukke inspirert av og stilt ut sammen med Alisa Kaufmans bilde «Jente med rev».

Alisa og Irina Maria planlegger å ta dette kreative samarbeidet videre til et prosjekt hvor de skal stille ut med en serie av bilder og dukker under samme tema og inspirert av hverandres kunstverk.

irina_maria_larsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s