15. november åpner vi ny utstilling – Tegninger av Alisa Kaufman

Alisa Kaufman er født i 1975 og vokste opp i Moskva. Hun er utdannet Master i Design ved Det Statlige Kunst- og Industri Universitetet i Moskva (også kjent som Grev S G. Stroganov’s Universitet) i perioden 1992-99. Dette universitetet har tradisjon helt tilbake til etableringen i 1825 for studie av akademiske kunstformer som tegning, maleri og skulptur og regnes som Russlands motstykke til Bauhaus tradisjonen.

Alisa bor i Oslo og jobber hovedsakelig som interiørarkitekt. Hun tar også oppdrag innen grafisk design og illustrasjon, men glemmer aldri at hun er kunstner. Hun har stilt ut i Norge siden 2005, med gode omtaler i bl.a. magasinet Kunst for alle. Bildene hennes er også kjøpt av private samlere i Norge, Russland, USA og Tyskland.

Alisa behersker flere teknikker, som litografi, linografi, tresnitt, aquatinta, men benytter splitt og blekk som hovedteknikk. De siste årene har stilen endret seg fra det monokrome til å inkludere flere graderinger og også farget blekk, akvarell og tusj. Tegningene hennes er alltid figurative og rike på nitide og detaljerte ornamenter og dess mer du ser på bildene, dess flere lag av symbolikk og skjult mening vil du oppdage. Hovedtema er dekadanse som estetikk, en stil eller mote i et moderne overforbruks-samfunn. Den mørke stemningen står i kontrast til skjønnhet uttrykt gjennom detaljerte og raffinerte linjer. Den klassiske teknikken forsterker det tidløse i temaet, samtidig som det er kunst som ikke er skapt for å påtvinge et budskap, men som eksisterer for å resonnere med publikums følelser.

Alisa Kaufman 3  Alisa Kaufman 1

Alisa Kaufman 2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s